Ons verhaal

Geboren in Groningen

Wij zijn Frank. We zagen het licht in 2004. Onze wieg stond op een ongebruikelijke plek: in een studentenkamer aan de Parkweg in het nuchtere, warme Groningen. Als nieuwsgierige peuter begonnen we al vroeg met praten en stelden we onophoudelijk vragen. Waarom moet je eigenlijk naar een winkel om iets te kopen? Waarom heb je in een winkel zo weinig keuze? En waarom moet je stad en land afreizen om een écht uniek cadeau te vinden?

Nieuwsgierig en ambitieus

Onze eerste stapjes zetten we in de schaduw van de Martinitoren, maar het voelde of we de wereld aan onze voeten hadden. Letterlijk. De vloer van onze studentenkamer was bezaaid met antieke wereldkaarten, die nauwelijks ruimte hadden tussen onze studieboeken en rondslingerende vuile was. In een hoek stond een stapeltje wereldbollen te wachten op klanten. Héél af en toe werd er iets besteld. Dan namen we de wereld in onze handen, deden hem in een doos en stapten in de trein om het pakketje persoonlijk af te leveren bij de klant. Om gratis te kunnen bezorgen was een OV-jaarkaart voldoende.

Opgegroeid in Nederland

Ons idee was goed en we groeiden als kool. Hierdoor stonden onze kinderjaren in het teken van verhuizingen. In 2006 trokken we in ons eerste kantoor aan de Donderslaan. Het invalidentoilet bouwden we om tot mini-magazijn voor onze mini-werelden. Maar onze scherpe blik viel op andere bijzondere producten. Met gloednieuwe verrekijkers hielden we het oog op morgen, terwijl we onze telescopen richtten op de iets verdere toekomst. Toch keken we niet alleen in de verte: oog voor detail was minstens zo belangrijk. De net binnengekomen microscopen kwamen goed van pas. Maar toen we begonnen te puberen bleek het huis te klein, we verlieten de Donderslaan.

De blik op oneindig, maar altijd oog voor detail

De Ulgersmaweg bood gelukkig zeeën van ruimte. Onze nieuwe thuisbasis vulden we met spullen voor in en om het huis: kapstokken, brievenbussen en klokken. Door het hele land wisten mensen ons te vinden. We hielden van Nederland, Nederland hield van ons, maar we bleven nieuwsgierig naar meer. Op de fiets, destijds onze nieuwste aanwinst, reden we naar de grens om een kijkje over de schutting te nemen bij onze Belgische buren. Daar kregen we een warm welkom.

Volwassen in de wereld

Inmiddels hebben we de puberjaren achter ons gelaten en is België een tweede thuis geworden. Alle winkels die we in Nederland openen, worden ook in België gelanceerd. Verder hebben we voorzichtig kennisgemaakt met Engeland en Denemarken. En als jongvolwassene zijn we nog lang niet uitgegroeid: de ene verhuizing is nog niet afgerond of de volgende begint alweer.

De wereld aan onze voeten, nog niks veranderd

Langzaam worden we volwassen, maar we zijn het nog lang niet. En dat hoeft ook niet zo snel. Het belangrijkst is dat we diep van binnen altijd dat nieuwsgierige, vragenstellende kind blijven. Nuchter en realistisch, want Groninger, maar wel met een onbevangen blik op de wereld om ons heen. Dat heeft ons gebracht waar we nu zijn. En de wereld die we in 2004 al aan onze voeten hadden? Die ligt daar nog steeds, alleen zijn onze voeten wat groter geworden.